Zatvoren sajam “Energa“: Rezultati i interesovanje javnosti garantuju snažnije izdanje 2018. godine

9. Jun 2017. | 09:33 | NV
Energa 0806 (2)

Dodjelom priznanja izlagačima jučer je svečano zatvoren Projekt “Energa“, 7. međunarodni sajam energetike, rudarstva i prateće industrije koji je tokom svog trodnevnog održavanja u Sarajevu okupio više od stotinu izlagača iz zemlje i inozemstva, i više od 150 učesnika konferencije “Energa“.

U konferencijskom dijelu, stručnom pratećem sadržaju sajma, učešće je uzelo više od 150 eminentnih stručnjaka iz BiH, regiona i Evrope, koji su u tri sajamska dana kroz sesije i panele tretirali 20 aktuelnih tema iz oblasti energetike, sa posebnim akcentom na strateške energetske prioritete i investicijske potencijale Bosne i Hercegovine.

Organizatori ističu da su zadovoljni posjetom i interesovanjem javnosti za događaje u okviru ovogodišnje „Energe“. Sistemom registracije učesnika evidentirano je više od 2500 posjetitelja sa poslovnim ulaznicama, te veliki broj novinara iz 21 medija iz Bosne i Hercegovine.

“Utisci su iznad svih naših očekivanja, posebno kada je u pitanju broj izlagača i posjetitelja, ali i sama sajamska postavka koja izgleda impresivno. Siguran sam da brojni posjetitelji dijele moje mišljenje i da će rezultat ovogodišnjeg događaja u Skenderiji biti snažan poziv za “Energu 2018“ kada ćemo sigurno biti još veći u svim segmentima” rekao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Projekta Energa i posebno napomenuo dobru saradnju Tuzle koja je odnjegovala “Energu“ i Sarajeva koje je stvorilo uslove za njen snažan iskorak.

Za svoj uspješan sajamski nastup priznanja i zahvalnice dobile su mnogobrojne kompanije i organizacije iz Bosne i Hercegovine, ali i iz čitave Evrope.

Projekat “Energa 2017“ se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Ministarstva energije, industrije i rudarstva Federacije Bosne i Hercegovine, Vlade Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva. Partneri su  Vanjskotrgovinska Komora Bosne i Hercegovine i Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

 

NV

Na vrh