Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS ponovo počeo pružati usluge u Domu zdravlja Novi Grad

3. Apr 2017. | 16:31 | NV
4 sl

Novi dispanzerski centar Otoka JU Zavod za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva Kantona Sarajevo od danas je ponovo počeo pružati usluge na starom lokalitetu, u objektu Doma zdravlja Novi Grad.

“U okviru radova na objektu Doma zdravlja protekle dvije godine, kompletno su renovirane i adaptirane i prostorije Zavoda na 980 metara kvadratnih, tako da se od danas ovdje ponovo pruža primarna ginekološka zdravstvena zaštita svim ženama Kantona ali i iz drugih dijelova BiH. Pružaju se ginekološke, akušerske usluge kao i usluge mamografije. Ovdje je i moderna sala za psihofizičku pripremu trudnica, te operativna sala za male hiruške intervencije”, naveo je direktor Zavoda Midhat Kurtović.

Po njegovim riječima, na raspolaganju pacijenticama je pet timova ginekologa, a taj broj će se povećavati, s obzirom da se očekuje povratak svih pacijentica na ovaj lokalitet. Timovi će raditi u dvije smjene od 7:30 do 20:00 sati od ponedjeljka do subote. Kompletan citološki tim također će obavljati svoj posao u obnovljenim prostorijama Zavoda.

U periodu rekonstrukcije objekta Doma zdravlja i adaptacije prostora Zavoda, pacijenticama su usluge pružane na ostalih sedam lokaliteta Zavoda na području cijelog Kantona.

Na starom lokalitetu u Domu zdravlja Novi Grad pacijentice se od danas na pregled mogu naručiti direktno, bez uputnica, dolaskom na recepciju Zavoda na drugom spratu ili putem telefona broj 033/657-271 i 033/657-272.

Povratak u stari radni prostor medicinsko osoblje Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva danas je i prigodno ozvaničilo sa kolegama iz drugih disciplina, kao i uposlenicima Ministarstva zdravstva KS.

 

 

NV

Na vrh