Završena sanacija saobraćajnice u ulici Branilaca Hotonja u Vogošći

5. Dec 2016. | 17:03 | NV
hotonj 6_800x533

Danas je Općinski načelnik Edin Smajić je sa saradnicima obišao naselje Hotonj, gdje su radnici firme “AME” iz Breze završili radove na rekonstrukciji saobraćajnice u ul. Branilaca Hotonja.

“Nalazimo se u naselju Hotonj i sa zadovoljstvom mogu konstatovati da su završeni radovi na sanaciji lokalnog puta Branilaca Hotonja u dužini od 530 m sa prosječnom širinom oko 5,5 m. Prije izvođenja radova na sanaciji i postavljanju asfalta izvršena je zamjena azbestnocementnog cjevovoda, urađena kanalizaciona mreža i položena gasna mreža. Ovom prilikom bih se zahvalio Vladi Kantona Sarajevo koja je putem Direkcije za ceste i Kantonalnog ministarstva saobraćaja Općini Vogošća pomogla na realizaciji ovog projekta, izdvojivši dio sredstava čija je vrijednost oko 190 000 KM” istakao je načelnik Smajić.

Također je naveo da će se i u narednoj godini nasataviti sa izvođenjem radova iz oblasti komunalne infrastrukture u onoj mjeri u kojoj se obezbjede finansijska sredstva kako od strane Vlade KS tako i iz budžeta Općine Vogošća.

Nadzor nad izvođenjem radova vršio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

 

NV

Na vrh