Završeni radovi na izvorištu Bačevo, i danas poremećaji u vodosnabdijevanju Sarajeva

9. Aug 2017. | 13:55 | NV
gazirana_voda

Radovi na Izvorištu “Bačevo”, na prespajanju novih bunara na potisni cjevovod za Rezervoar “Mojmilo” su završeni i došlo je stabilizacije vodosnabdijevanja za sva naselja. Ekipe nastavljaju i danas radove na izvorištu, koji se odnose na elektro energetski pogon i isti neće imati uticaja na režim vodosnabdijevanja, saopćeno je iz ViK-a, prenosi Patria.

Danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Omladinska, Krivoglavci I, Semira Frašte, Humska, Muhameda ef. Pandže na više adresa, Trg Alije izetbegovića, Paje sokak, Pogledine, Jarčedoli, radovi na Bačevu, prebacivanje priključaka u ulicama Budakovići, ispiranje cjevovoda Sedrenik, davanje priključaka u ulicama Hasana Merdžanića, Šipska, Zije Dizdarevića. Na više lokacija vršiće se isključenje dužnika.

Tokom popravke pobrojanih kvarova, dolazit će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim ulicama / naseljima: Muhameda Ef. Pandže, Velešići, Humska, Pofalići, Semira Frašte, Nerkeza Smailagića, Trg ZAVNOBiH-a, Paje sokak, Trg Alije Izetbegovića, Bojnička, Bojnik, Krivoglavci, Omladinska, Azići, Andreja Andrejevića, naselje Dobrinja C5, Esada Pašalića, Bulevar Branilaca Dobrinje, Pogledine, Jarčedoli, Sulejmana Zolja. U toku dana doći će do kratkotrajnog isključenja snabdijevanja vodom zbog popravke kvarova u šahtovima u slijedećim ulicama: Amira Krupalije, Omera Kovača, Tinjak, Šamin Gaj, Čebedžije Donje i Glođina.

Stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 14 h.

 

NV / NAP

Na vrh