Željo protiv Zete, Sarajevo protiv Moldavaca

19. Jun 2017. | 17:03 | NV
derbi(9)

Klubovi iz Bosne i Hercegovine danas su saznali imena protivnika u evropskim takmičenjima, piše agencija Patria.

Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski u drugom pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će protiv prvaka Slovenije Maribora, što je i bila želja trenera mostarskog kluba Blaža Sliškovića uoči današnjeg žrijeba.

Želja se ispunila i čelnicima Željezničara koji su za protivnika u prvom pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu dobili crnogorsku Zetu. Željo je dobio protivnika kojeg realno može pobijediti, a izbjegao je neko daleko gostovanje.

Te sreće nije bilo Sarajevo, koje je za protivnika u istom takmičenju dobilo moldavski klub Zaria Balti. Moldavci su potpuna nepoznanica, a bordo igrači već na početku sezone moraju na daleki put u Moldaviju.

Najmanje sreće u žrijebu imao je osvajač kupa BiH Široki Brijeg. Širokobriježani će imati težak zadatak na gostovanju u Kazahstanu kod Ordabasyja.

Tri naša kluba u kvalifikacijama za Evropsku ligu saznala su i eventualne protivnike u drugom pretkolu.

Sarajevo će u slučaju prolaska dalje igrati protiv kiparskog Apollona, Širokogi Brijeg protiv škotskog Aberdeena, dok bi Željezničar u slučaju prolaska dslje igrao protiv boljeg iz duela šveskog AIK-a i Ki Klaksvika s Farskih ostrva.

Prve utakmice na programu su 29. juna, dok su revanši sedam dana kasnije.

 

NV / NAP

Na vrh