Zeničani su Novu godinu dočekali uz “Divlje jagode” i prijatelje

1. Jan 2017. | 11:11 | NV
zele.zabava.hrjagode

Veliki broj Zeničana su u veselom raspoloženju dočekali Novu godinu na glavnom gradskom trgu uz muziku nekoliko grupa i vatromet.

Tačno u ponoć sugrađanima i brojnim gostima obratio se gradonačelnik Fuad Kasumović, koji im je u ime Gradskog vijeća i gradske uprave zaželio “više veselja, više zdravlja, više sreće, više optimizma, i nadam se boljem zaposlenju ovog grada”. “U nadi da ćemo zajedno napraviti bolju Zenicu, za bolji život sviju nas neka ste mi živi i zdravi, i sretna vam Nova 2017.godina”, kazao je Kasumović.

U programu tokom javnog dočeka Nove godine nastupale su brojne domaće grupe i ansambli, a glavni gost programa bila je rok grupa “Divlje jagode”. Cjelokupan program i atmosferu sa javnog dočeka na Trgu Alije Izetbegovića u brojne domove uspješno je prenijela lokalna TV Zenica, tako da zbog hladnog vremena, a bilo je -6 stepeni Celzija, neki i nisu došli na trg, ali su pratili cjelokupan program, koji zaslužuje odličnu ocjenu.

U brojnim zeničkim ugostiteljskim objektima takođe je bilo veselo, ali najveći broj Zeničana je dočekao Novu godinu u porodičnoj atmosferi i sa prijateljima u svojim stanovima.

 

NV / Fena / foto serbianforum.org

Na vrh