Zet Donalda Trumpa donirao novac za izraelska naselja na palestinskoj Zapadnoj Obali

6. Dec 2016. | 09:36 | NV
kus-trump

Jared Kushner, zet novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, donirao je različite organizacije u Izraelu, pa čak i izgradnju izraelskih naselja na palestinskoj Zapadnoj obali, sa stotinama hiljada dolara, piše izraelski Haaretz, a prenose timesofisrael.com i breakingisraelnews.com.

Njegova porodična fondacija je više puta dala stotine hiljada dolara izraelskim organizacijama, uključujući one koje grade naselja u “biblijskom prostoru”, prenose pomenuti mediji. On je čak donirao i izraelskoj vojsci 315 hiljada dolara u vremenu od 2011. do 2013. godine. Također, donirao je različita udruženja koja se bave vjerskim, kulturnim i obrazovnim aktivnostima.

Pomenuto širenje naselja Palestinci, ali i dobar dio svijeta, samtraju ilegalnim. Zbog izgradnje takvih naselja na palestinskoj zemlji Izrael je više puta kritikovan i od Evropske unije, pa čak i administracije Baracka Obame.

Podsjetimo, Jared Kushner je oženio Trumpovu kćer Ivanku, koja je kasnije i sama prihvatila judaizam kao svoju religiju. Oni su roditelji troje djece.

I na kraju, ostaje da se podsjetimo medijske kampanje da je Donald Trump antisemit. Ovim se pokazuje da to nije, šta više blisko je vezan za jevrejske krugove u Sjedinjenim Američkim Državama i Izraelu.

 

NV / foto breakingisraelnews.com / Shutterstock

 

Na vrh