Životna bitka na prekretnici: Ernesa Kunalić treba pomoć dobrih ljudi

3. Aug 2017. | 13:51 | NV
kunalic

Nakon duge borbe Ernese Kunalić protiv najteže bolesti karcinoma, javnosti se preko društvenih mreža obratio njen suprug Admir sa dirljivim pismom, prenosi agencija Patria.

“Kao što mnogi od vas do sada vjerovatno već znaju, neki možda i ne, moja supruga, Ernesa, već duže vrijeme boluje od raka dojke. Nas dvoje, sa našim porodicama smo, eto, svo to vrijeme borili bitku i stvarno pokušali samostalno da izađemo na kraj s time.

Međutim i nakon tri ciklusa hemoterapija, dvije operacije, zračenja, velike i nesebične pomoći koja nam je zaista pružena na KCUS-u, naša borba sa njenim rakom i metastazama istog još nije završena. Došli smo do tačke gdje dalje ne možemo bez vaše pomoći. Ernesa bi hitno trebala početi primati terapiju – novi, pametni lijek, Olaparib (Lynparza).

To je lijek koji je nedavno odobren, te nažalost još nije pokriven zdravstenim osiguranjem u BiH. Ernesa bi u kontinuitetu trebala uzimati ovaj lijek godinu dana, za što je potrebno oko 60.000 eura. To je iznos koji sami nismo u mogućnosti da obezbijedimo.

Nije lagano odlučiti se na ovaj korak, te javno tražiti pomoć, međutim dugujemo to svojoj maloj kćerkici Nađi, da učinimo apsolutno sve što je u našoj moći kako bi njena mama ozdravila, te kako bi ona i dalje bila ta koja je svojom majčinskom, sigurnom rukom vodi kroz život. A vjerujem i siguran sam da uz pomoć svih vas, ovaj naš problem koji imamo, postat će manji problem jer ćemo imati dobre ljude uz nas”, poručio je Admir Kunalić.

 

NV / NAP

Na vrh