Zlato za Rubinu Mešović Kljaho

2. Apr 2017. | 23:27 | NV
Rubina Mesovic Kljaho-Rome Open IBJJF1

Rubina Mešović Kljaho, takmičarka Akademije borilačkih sportova “Bushido” iz Sarajeva, danas je na turniru Rome Open IBJJF ( Internacionalna federacija brazilske jiu jitse) osvojila zlato na prvenstvu Europe u disciplini No Gi, odnosno borbi bez kimona.

Rubina je u ovoj disciplini ostvarila historijski uspjeh za BiH, jer je prva žena iz naše zemlje koja je uopće nastupila na ovakvom turniru, te donijela titulu prvaka Europe u disciplini No Gi.

– Koliko su borbe bile žestoke svjedoči podatak da je trećeplasirana takmičarka završila u hitnoj pomoći i nema je na slikama na pobjedničkom postolju. Imala sam dvije protivnice koje sam pobijedila i finale sam završila polugom na ruci, kaže Mešović Kljaho.

Podsjetimo, Rubina se u petak na istom turniru takmičila za Europski kup u brazilskoj jiu jtisi, tj. borbi u kimonima i tada je osvojila srebro.

Inače, Rome Open IBJJF ( Internacionalna federacija brazilske jiu jitse) je drugi najjači turnir brazilske jiu jitse u Europi nakon onog koji se održava u Lisabonu, a, kako je ranije pojasnila naša takmičarka, IBJJF u brazilskoj jiu jitsi predstavlja isto što i UEFA u nogometu, dakle IBJJF turniri su ekvivalent Ligi prvaka u nogometu.

 

NV

Na vrh