Zvizdić sa predsjednikom fondacije “Remembering Srebrenica”

20. Feb 2017. | 18:58 | NV
Zvizdic-Azemi 20-02-17

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa osnivačem i predsjednikom fondacije “Remembering Srebrenica“ Waquarom Azmijem.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio na velikoj podršci  i doprinosu koji Fondacija pruža sjećanju na žrtve genocida u Srebrenici.

Tokom sastanka, Azmi se zahvalio na podršci radu ove fondacije i  upoznao predsjedavajućeg Zvizdića sa planom osnivanja Prvog međunarodnog memorijalnog centra za učenje o Srebrenici sa ciljem podizanja svjesnosti o opasnostima netolerancije u savremenom svijetu.

Centar za učenje o srebreničkom genocidu će doprinijeti toleranciji, međureligijskom poštovanju i podizanju svijesti o univerzalnim vrijednostima kroz studenstske i učeničke posjete, stipendije i kroz aktivnosti koje će za cilj imati prevladavanje mržnje, predrasuda i strahova.

Zvizdić je pohvalio ideju osnivanja Centra za učenje o srebreničkom genocidu i rekao da nove generacije moraju pažljivo da istražuju i uče iz ove tragedije kako se ona ne bi nikome više ponovila. Rekao je da će ovaj Centar imati veliki značaj za jačanje sjećanja radi sprečavanja zaborava koji može biti štetan za generacije koje dolaze.

 

NV

Na vrh