Zvornik: 54 nova radna mjesta

17. Dec 2016. | 21:47 | NV
Alumina_Zvornik_17102016

Kompanija “Alumina” iz Zvornika primila je danas u radni odnos 54 nova radnika raznih profila od nekvalificiranih do kadrova sa visokom stručnom spremom, saopćeno je iz Službe ove kompanije za odnose s javnošću.

Sa novoprimljenim radnicima potpisani su ugovori o radu, a prije početka obavljanja radnih dužnosti upriličen je susret sa menadžmentom kompanije.

Predsjednik Upravnog odbora “Alumine” Milorad Motika rekao je da će svi koji u narednom periodu radom i zalaganjem pokažu rezultate i odgovore svojim radnim zadacima nastaviti da rade u “Alumini”.

“Kompanija ima tri nova ugovora sa inozemnim partnerima, ali i nove proizvodne programe i projekte, tako da se ukazuje potreba za prijemom nove radne snage”, rekao je Motika i naveo da će u fabrici u toku ove i narednih godina, zbog odlaska u penziju jednog broja zaposlenih, biti mjesta za 150 do 200 novih radnika.

Motika je podsjetio da je gradska vlast u Zvorniku svojim projektom zapošljavanja podržala prijem 50 radnika i pripravnika u “Aluminu” i najavio da će vrlo brzo, kroz projekat Vlade Republike Srpske, u ovoj fabrici biti zaposleno još dvadesetak radnika.

 

NV / bhrt.ba

Na vrh